Atsisiųskite Healthilife leidinius apie nakvišų aliejų:
 
 
Atsisiųsti ›
 
Atsisiųsti ›
 
 
Jūsų PMS testas
Sužinokite, kokio lygio Jūsų PMS!
 
 
 
El. paštas
 
 
Slaptažodis
 
Pamiršote slaptažodį?
Spauskite čia
 
Naujas lankytojas?
Užsiregistruokite!
Naujienos arrow Apie nakvišų aliejų
 
Ką verta žinoti apie nakvišą ir nakvišų aliejų?
  • Nakviša (angl. – evening primrose) – Šiaurės Amerikos augalas (dabar ji auga ir Lietuvoje). Vaistinė žaliava – dvimetės nakvišos sėklos. Iš sausų sėklų spaudžiamas aliejus naudojamas farmacijoje, kosmetikos ir maisto pramonėje.
  • Nakvišų aliejus naudojamas kosmetikos pramonėje – jis įeina į kai kurių kremų, losjonų, odos balzamų sudėtį.
  • Nakvišų aliejus turi medžiagų, padedančių išlaikyti sveikus plaukus, odą ir nagus, be to, jame yra vitamino E, kuris, kaip ir gamalinoleno rūgštis, turi stiprų antioksidantinį poveikį.
  • Nakvišų aliejus gali padėti turintiems jaunatvinių spuogų ir kitų odos problemų.
  • Nakvišų aliejus ypač naudingas moterims – tiek toms, kurios kenčia nuo PMS – padeda sušvelninti PMS simptomus, tiek vyresnėms – gerina savijautą menopauzės periodu.
  • O taip pat – mažina cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoja kraujo spaudimą, mažina širdies infarkto ir aterosklerozės riziką.
  • Nakvišų aliejų patariama vartoti siekiant padidinti organizmo atsparumą infekcinėms ligoms.
  • Vonelės kojoms su nakvišų aliejumi padeda atsipalaiduoti ir nuimti stresą.
 
 
Nakvišų aliejus - Jūsų sveikatai ir grožiui
Kuo naudingas nakvišų aliejus?
Paskutiniai moksliniai tyrimai parodė, kad natūralūs gamtiniai antioksidantai saugo odą nuo ultravioletinių spindulių, paruošdami ją iš vidaus, stimuliuodami odos apsauginius mechanizmus.

Omega-6 riebalinės rūgštys, esančios nakvišų aliejuje, labai reikalingos odos barjerinės funkcijos palaikymui – esant laisvųjų radikalų atakoms, perdozavus UVS (ultravioletinių spindulių): pavyzdžiui, ilgai būnant soliariume ar pajūrio saulėje.

 
 
 
© - Healthilife.lt - visos teisės yra saugomos.