Atsisiųskite Healthilife leidinius apie nakvišų aliejų:
 
 
Atsisiųsti ›
 
Atsisiųsti ›
 
 
Jūsų PMS testas
Sužinokite, kokio lygio Jūsų PMS!
 
 
 
El. paštas
 
 
Slaptažodis
 
Pamiršote slaptažodį?
Spauskite čia
 
Naujas lankytojas?
Užsiregistruokite!
Naujienos arrow Apie nakvišų aliejų arrow Nakvišų aliejus - Jūsų sveikatai ir grožiui
 
Nakvišų aliejus - Jūsų sveikatai ir grožiui
Kuo naudingas nakvišų aliejus?
Paskutiniai moksliniai tyrimai parodė, kad natūralūs gamtiniai antioksidantai saugo odą nuo ultravioletinių spindulių, paruošdami ją iš vidaus, stimuliuodami odos apsauginius mechanizmus.

Omega-6 riebalinės rūgštys, esančios nakvišų aliejuje, labai reikalingos odos barjerinės funkcijos palaikymui – esant laisvųjų radikalų atakoms, perdozavus UVS (ultravioletinių spindulių): pavyzdžiui, ilgai būnant soliariume ar pajūrio saulėje.

Be kitų organizmui naudingų medžiagų, nakvišų aliejuje yra ir vitamino E, kuris daugeliui žinomas kaip „odos ir kraujagyslių elastingumo vitaminas“, turintis stiprų antioksidantinį poveikį.

Nakvišų aliejuje esantis vitaminas E neutralizuoja toksinius fiziologinių procesų organizme metu susidarančius laisvuosius radikalus.

Kas yra nakviša?
Nakviša – Šiaurės Amerikos augalas. Senovės indėnai tikėjo, jog šio augalo šaknų gėrimas suteikia antgamtinių jėgų, padeda nugalėti kovojant su laukiniais žvėrimis. Į Europą nakviša atvežta XII amžiuje. Tuomet ji europiečiams atrodė stebuklingas augalas, galintis išgydyti nuo visų ligų. XVIII amžiuje kinai įrodė, jog nakvišos – ne tik energiją teikiantis augalas. Iš nakvišų sėklų jie pradėjo spausti aliejų ir jį naudojo žaizdoms gydyti. Vėliau pastebėta, kad žmonės, valgydami nakvišų sėklas, geriau jaučiasi, greičiau pasveiksta po virškinimo trakto ligų.

Kaip gaunamas nakvišų aliejus?
Vaistinė žaliava – dvimetės nakvišos sėklos. Iš sausų sėklų gaunamas auksinio atspalvio aliejus, iš kurio toliau gaminamos vaistinės medžiagos. Subrendusiose sėklose yra apie 10-20 % aliejaus, kurio kokybė priklauso nuo klimatinių ir agrokultūrinių sąlygų.

Ištyrus nustatyta, kad nakvišos sėklose, kurių kvapas panašus į aguonų aliejaus, yra daug riebalinių aliejų: apie 12-22 % linolio rūgšties (INCI: linoleic acid) ir 8-9 % gama-linoleno (INCI: g-linolenic acid) rūgšties, žieduose ir žolėje – flavonoidų ir antocianinų.
 
 
 
Taip pat skaitykite:
 
Ką verta žinoti apie nakvišą ir nakvišų aliejų?
 
 
 
© - Healthilife.lt - visos teisės yra saugomos.